Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından iyiye ve iyiliğe olan farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 5. Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu.

FREDERİCK OMAR KANAUTE

O sadece attığı gollerle değil yaptığı iyiliklerle de Müslümanların gönüllerinde taht kurdu.

Mali asıllı bir futbolcu 20’li yaşlarda İslamiyeti seçen sporcu Mali sokaklarında dolaşırken gördüğü fakir çocuklardan etkilendi ve onlar için bir vakıf açtı. Bu vakıf sayesinde Mali’de yüzlerce çocuk için köy kurdu ve onların umudu oldu. Ayrıca İspanya’da bir caminin yıkılmasını engelledi. Hatta caminin bulunduğu yeri satın alarak Müslümanlara devretti.

ŞENGÜL KAZAN

Şengül Kazan 40 yıldır Darülaceze gönüllüsü. Haftanın iki günü Darülacezeye gelip burada yaşayanların tırnak bakımını yapıyor. Yaşlıların banyosundan yemeklerine kadar birçok ihtiyaçlarıyla ilgileniyor. Kâh dertleriyle hüzünleniyor kâh sevinçlerine ortak oluyor.

TURGAY TANÜLKÜ

Turgay Tanülkü… Genç yaşında cezaevinde yatan Turgay Tanülkü, ailesi cezaevlerinde bulunan çocuklarla 20 yılı aşkın zamandır adeta bir baba gibi ilgilendi. Onlara kol kanat gerip okuttu ve vatana, millete hayırlı bireyler olmasını sağladı. O, yirmiden fazla çocuğun manevi babası olarak çocukların ellerinden tutmaya devam etmekte ve ailesini gün geçtikçe genişletmektedir.

AYŞE MASLUHİ

Ayşe Masluhi, Kudüs’ün Yahudi yerleşimi olan Megaribe Mahallesi’nde bir apartmanda yaşıyor. O, çevresini saran işgalci yerleşimcilere, evinin girişinde kurulan barikatlara, 7/24 izlenen kameralara rağmen hayatını gururla ve inançla devam ettiriyor. 25 metrekarelik evini Yahudi yerleşimcilerin ısrarlarına ve yüksek fiyatlar teklif etmelerine rağmen satmıyor. Türkiye’deki Müslümanlardan tek bir şey istiyor: Filistin’i yalnız bırakmayın!

OSMAN GÖKREM

Osman Gökrem, İstanbul Beyoğlu’nda Selime Hatun Camii imam hatibi. Osman Hoca, evi olmayanların, parkları bahçeleri yurt edinenlerin rahatça kullanabilmeleri için caminin alt katına banyo yaptırır. Onlara gönüllü berberlik hizmeti vererek saçlarını ve sakallarını traş eder. Her cumartesi sabahı cami önünde çay, çorba, simit ikramında bulunur.

ZİLKA ŞETA

1992 yılında, Bosna savaşının en çetin vakitlerinde, Kapkara bulutların Güneş’i iyice sakladığı günlerde Saraybosna’da bir iyilik gönüllüsü oldu Zilka Şeta.

Yıllar öncesinden kurduğu aşeviyle ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmaya devam ediyor. İlk zamanlar, ülkenin Doğu bölgesinden kaçan mülteciler için hizmet veren aşevi, şimdilerde günde binden fazla kişiye kapısını açıyor. Ramazan ayında ise bu sayı beş binlere kadar çıkıyor.

MAHMUT CELALETTİN ÖKTEN (VEFA ÖDÜLÜ)

1882 yılında hayata gözlerini açan Mahmut Celalettin Ökten, 1911’de Darülfünun Edebiyat Şubesinden mezun olduktan sonra bir hayali vardı. “Münevver gençler yetiştirmek” Gençliğin “gelecek” olduğuna inanan yüreği güzel bir avuç insan, 1951 yılında İstanbul’da bir çınar dikti. Okulun kurucu müdürü olan Celal Hoca, mütevazı, merhametli ve fedakâr kişiliğiyle “İmam Hatip Neslinin Öncüsü” olarak tarihimize geçti.

HUZEYFE AYDIN

Doğuştan görme engelli bir genç olan Huzeyfe Aydın, azmi ve çalışkanlığıyla herkesin takdirini kazandı. Emeklerinin karşılığını alarak hukuk fakültesine tam burslu olarak girmeyi başardı. Huzeyfe’nin yaptıkları bunlarla sınırlı değildi. O, kendisi gibi görme engelli olan arkadaşları için 12. Sınıf Arapça ders kitabını Braille alfabesine çevirdi.

Huzeyfe, bu kitabı kendisine ulaşan görme engelli arkadaşlarına ücretsiz dağıtıyor.

Ve yaptıklarıyla gönlündeki ışığı saçmaya devam ediyor.