FATF
MALİ EYLEM GÖREV GÜCÜ (FINANCIAL ACTION TASK FORCE- FATF)
Dünyada gelişmiş yedi ülkenin (G7) (ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada) kurduğu kara para aklayan fert, şirket veya devletleri kontrol etmek ve hesap sormak üzere kurulmuş bir yapı. 200 den fazla ülkede gerekli organizasyonları sağladılar. Dertleri parayı takip etmek. Hem de 200 den fazla ülkenin parasını. Ufak paralarla ilgilenmiyorlar. Bunların koyduğu ambargoları delip ambargo uygulanan ülkelere mal girişleri ve para transferlerinin kontrolünün sağlanması . Dünyayı dizayn etmenin diğer bir yolu. Ya bizim dediğimiz olur ya tufan mantığı . Kendilerine gelen kara paraya razılar. Kendilerinden para kaçarsa diye kurulan bir kontrol sistemi .
Asıl kara para aklayıcıları kimler? Bunlar. Sorarsanız kara para aklanmasının önüne geçmek için kurulmuş bir sistem.
Az gelişmiş ama petrol zengini Arap ülkelerini kasıp kavuran Arap Baharı neden, kimler için yapıldı ve kim yaptı derseniz? Petrol ülkelerinin geliri bunların bankalarına yatar. İsterlerse öder istemezlerse ödemezler. Bizlere geldi mi demokrasi havarisi geçinirler.
Pentagon-Rockefeller ve Rothschild ailesinin son ortak operasyonu Arap Baharı’ydı.
Operasyon öncesinde taraflar Arap Baharı’nın en önemli oyuncuları Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih (95 milyar dolar), Libya lideri Kaddafi (153 milyar dolar), Tunus lideri Zeynel Abidin bin Ali (103 milyar dolar) ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in (145 milyar dolar) tutarındaki servetlerinin pay edilmesini kararlaştırılmıştı. Türkiye’nin dostu var mı Bilmiyorum. Üzüntüm dünya çetelerini kurmuş. Biz bir türlü iç birliğimizi sağlayamıyoruz. Koca bir imparatorluk bu çekişmelerden yıkıldı .Bir anlayabilsek.
Ülkemiz de bu yapıya üyedir. FATF’ı kısaca tanıttıktan sonra kendi internet sitelerinden tercüme ettiğim tanıtım makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.
Biz Kimiz?
Mali Eylem Görev Gücü (FATF), küresel kara para aklama ve terörün finansmanı bekçi köpeğidir. Hükümetler arası organ, bu yasa dışı faaliyetleri ve topluma verdikleri zararları önlemeyi amaçlayan uluslararası standartlar belirler. Bir politika belirleme organı olarak FATF, bu alanlarda ulusal yasal ve düzenleyici reformları gerçekleştirmek için gerekli siyasi iradeyi oluşturmak için çalışır.
200'den fazla ülke ve yargı alanı bunları uygulamaya adadı. FATF, organize suç, yolsuzluk ve terörizmi önlemek için koordineli bir küresel tepki sağlayan FATF Tavsiyelerini veya FATF Standartlarını geliştirmiştir. Yetkililerin yasadışı uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve diğer suçlarla uğraşan suçluların paralarının peşine düşmelerine yardımcı olurlar. FATF ayrıca kitle imha silahlarına yönelik finansmanı durdurmak için çalışıyor.
FATF, kara para aklama ve terör finansmanı tekniklerini gözden geçiriyor ve kripto para birimleri popülerlik kazandıkça yaygınlaşan sanal varlıkların düzenlenmesi gibi yeni riskleri ele almak için standartlarını sürekli olarak güçlendiriyor. FATF, FATF Standartlarını tam ve etkili bir şekilde uyguladıklarından emin olmak için ülkeleri izler ve uymayan ülkelerden hesap sorar.
Kara para aklama kurbansız bir suç değildir
www.fatf-gafi.org