İlimiz özellikle fındık ve mısır gibi stratejik öneme sahip tarım ürünlerinin yaygın olarak üretiminin yapıldığı mümbit topraklara sahiptir…

Kuzey ilçelerimiz Karasu ve Kocaali ilimiz fındık üretiminin büyük kısmını karşılar…

Son yıllarda fındıkçılar başta olmak üzere neredeyse tüm çiftçiyi kara kara düşündüren bir zararlı baş gösterince tarlalarda, bahçelerde başladı mücadele…

Halk arasında “Kahverengi kokarca” olarak bilinen bu musibet, mahsule de çiftçiye de halka da büyük zarar verdi…

Bu cümleden olmak üzere, Sakarya Üniversitesinin kıymetli akademisyenleri ilk olarak 2018’de sıvamış kolları…

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent laboratuvarlarında haftalar, aylar, yıllar süren bilimsel çalışmalar vermiş meyvesini…

SAÜ Kimya Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Zengin, Prof. Dr. Mustafa Arslan ile Prof. Dr. Mustafa Küçükislamoğlu, Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Oğuz Karabay ve Prof. Dr. Mehmet Köroğlu, bu istilacı zararlıyla mücadelede önemli rol oynayacak "feromonu üretmiş…

İşte dün Sakarya Üniversitesi kongre merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve akademisyenler tarafından tanıtıldı “Feromon tuzağı.”

Kahverengi kokarcayla aynı kimyasal salgıyı yayıp, zararlının aynı yerde toplanıp imha edilmesini sağlayacak bu tuzaklar…

Her fırsatta, zaman ve zeminde söylediğim gibi, bilimin ışığında ilerlemekle tarım da ilerleyecek…

Ne diyelim, bu başarı ayakta alkışlanır!

Bu duygu ve düşüncelerle, tarımsal verimliliğin devamının sağlanması açısından büyük önem arz eden bu önemli çalışmaya imza atan SAÜ’lü akademisyenlere ve onlara destek vererek “Tarım şehri Sakarya” iddiasının arkasında duran Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a Bizim Bahçe’den “Bahar dalı çiçekleri” gönderelim istedik…