Boğaziçi Üniversitesi'nde 25 yıl önce kurulmasına karar verilen Aydın Doğan İletişim Enstitüsü kapatıldı.
Enstitünün kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında üniverite bünyesinde Film ve Medya Çalışmaları Enstitüsü kurulmasına da benimsendi.
BÜ Aydın Doğan İletişim Enstitüsü’nün kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı 26 Ekim 1999 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.
O tarihte Aydın Doğan Grubu bünyesinde bir yayın organı olan Hürriyet Gazetesi’nin 28 Ekim 1999 tarihli sayısında yer alan haberde enstitüye ilişkin şu bilgiler yer alıyordu:
“Karar, Boğaziçi Üniversitesi'nin iletişim alanında yüksek lisans yapılmasını ve iletişim eğitimi konusunda destek verecek diğer akademik birimlerin oluşturulmasını gerçekleştirmek amacı ile BÜ Senatosu’nun, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurusu üzerine alındı.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nün inşa ettireceği Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nün yapımı için Aydın Doğan Vakfı 3 milyon dolar (yaklaşık 1.440 trilyon lira) bağış yaptı.
2000-2001 öğrenim yılında faaliyete geçmesi planlanan Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nde master ve doktora yapmak isteyen öğrencilere, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağlı akademisyenler dışında, özellikle ABD'nin en popüler üniversitelerinden öğretim üyeleri ile Türk ve yabancı üniversite mensuplarının da ders vermeleri öngörülüyor.
Aydın Doğan İletişim Enstitüsü'nde master ya da doktora yapmış olanların en az iki yabancı dili çok iyi derecede bilmeleri de gözönüne alınacak. Mezunlara, Doğan Medya Grubu'na bağlı kurumlarda staj yapmada öncelik tanınacak ve burs desteği sağlanacak.”
Enstitüyle ilgili proje 4 Mart 2000 tarihinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in de katıldığı bir törenle tanıtılmıştı. Dönemin BÜ Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, enstitüyü özel sektör üniversite işbirliğinin önemli bir örneği olarak göstermişti.
Fotoğraf: Sosyal Medya