İstanbul'da başlayan ve sonrasında Ankara'ya sıçrayan sahte içki kabusunda bilanço ağırlaşıyor.
İstanbul'da 14 Ocak'tan bu yana sahte içki kaynaklı 70 ölüm meydana geldi.
Ankara'da ise yılbaşından bu yana 65 kişi yaşamını yitirdi.
Yaşananların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da sürerken, can kaybında artış meydana geldi.
81 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Başkentteki sahte içki faciasında bilanço ağırlaştı ve can kaybı 81'e çıktı. Olayla ilgili şu ana kadar 36 şüphelinin tutuklandığı ve 41 şüphelinin de adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi.
Öte yandan soruşturmada da her bir ölümün ayrı bir suç oluşturması nedeniyle iddianamelerin de ayrı ayrı yazılacağı kaydedildi.
Buna göre Adli Tıp Kurumu raporları geldiğinde dosyası tamamlananlar için davaların açılacağı da belirtildi.
983 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI: 50'Sİ TUTUKLANDI
Bakanlık sahte içki üretimi ve ticaretine karşı etkin mücadele yürüttü, bu kapsamda yurtta 780 operasyon düzenledi.
Aramalarda 445 bin 16 litre sahte içki ele geçirildi.
Operasyonlarda 983 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 50'si tutuklandı, 75'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
Diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor.