Birbirinden farklı moda akımları farklı dönemlerde farklı stilleri ve kombinleri yansıtır. Bu akımlardan olan Vintagegiyim tarzı da stili ile akılları karıştıran bir giyim tarzıdır. Vintage giyim, modanın eski dönemlerdeki halinin yansıtıldığı stil olarak tanımlanabilir. 19. Yüzyılda ortaya çıkan bu akım farklı dönemlere ait kombinleri ve stilleri taşır. Ancak bu tarz bazen Retro giyim stili ile karıştırılabilir. Vintage giyim tarzını retrodan ayıran tek şey, Vintage stilin daha fazla kombin seçeneği sunmasıyla bile anlaşılabilir. 

Vintage kavramsal olarak geçmiş yıllara ait antika ürünler olarak tanımlanabilir. Ancak her antika eşya veya kıyafet vintage olarak adlandırılmamalıdır. Bir kıyafetin Vintageolarak adlandırılması için belli bir döneme ait olması gerekir. Üstelik o dönemin ruhunu yansıtmalı ve özel bir tasarımcıya mı ait olduğu da belirlenmelidir. Günümüzde ise bu stil oldukça dikkat çekmektedir. Vintage mağazalar, online siteler ve markalar bu stili sevenlere geniş bir hizmet sunmaktadır. Modacılar tarafından da ilgi duyulan bu stile talep günden güne artış göstermektedir. 

Vintage giyim tarzı her an kullanılmaya hazır kıyafetlerden oluşur. Hem kadınların hem de erkeklerin moda dünyasına ayak uydurarak her kombinine eşlik eder. Şık ve spor tarzda birçok farklı tasarıma genişliğine sahiptir. Desenleri ve baskın geçişleri ile her alanda dikkat çekmektedir. Üstelik son dokunuşu katan aksesuar seçenekleriyle de moda dünyasının vazgeçilmez bir stil parçası haline gelmektedir. 

Vintage ile Retro Giyim Tarzı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Geçmiş günlere ait modayı günümüze taşıyan Vintage stilinin popülerliği günden güne giderek artmaktadır. Vintage ile karıştırılan Retro giyim stili ise geriye doğru giyinmeyi tanımlayan bir anlam içerir. Çok uzak olmayan yakın geçmişe ait akımları veya modayı taklit eden retro giyim geçmişe ait stil olarak adlandırılabilir. Vintage giyim gerçek anlamda eski yıllara ait giyim ürünleri için geçerlidir. Ancak retro ise eski gibi görünen yeni giyim ürünlerini tanımlamak için uygundur. Kısacası vintage görünümüne sahip olan, ancak yeni üretilmiş kıyafetler retro olarak kabul edilmektedir. Bu tanım iki giyim stili arasındaki en önemli fark olarak kabul edilebilir. 

Vintage giyim stili 1930 yıllarına kadar uzun bir sürece dayanır. Retro giyim tarzı ise 1970’li yılların kıyafetleri ve aksesuarları için kullanılır. Moda aleminde kullanılan terimlerden olan Retro giyim tarzı belirli bir dönemde yaygın kullanılan ürünlerin yeniden kullanılmasıdır. Bu ürünler kısa zamanda popülerleşerek tekrar kullanıma başlanılır. Her stilde olduğu gibi Retro giyim ürünlerinde de ön plana çıkan ve olmazsa olmaz denilen bazı detaylar yer alır. Bu stilin en önemli ve göze çarpan özelliği abartılı bir görünüme sahip oluşudur. Puantiye, fırfır, yüksek bel, askı, çizgili kıyafetler, şapkalar, kolej stilleri gibi birçok parça retro giyim tarzını yansıtmaktadır.

Vintage Giyim Tarzı İçin Gerekli Kombini Nereden Elde Edebilirim?

Geçmişin çizgilerini günümüze taşıyan Vintage giyim tarzı her dönemin vazgeçilmez stillerinden biridir. Sıklıkla retro giyim ile karıştırılsa bile Vintage giyim önemli detaylar barındırır. Örnek vermek gerekirse 1930-1940’lı yıllara ait hala yaşayan tasarımlar vintage olarak kabul edilir. Geçmiş yıllardan günümüze kadar gelmiş sağlıklı Vintage giyim ürünleri bulmak zor olabilir. Bu parçalar özgün ve kaliteli olması sebebiyle moda endüstrisinde sürdürülebilir bir alternatif olarak kabul edilebilir. Bu nedenle tasarımlara ulaşılması bakımından, normal kıyafetlere kıyasla daha zorlayıcı olabilir. 

Vintage giyim, özgün parçalar içerir. Vintage kıyafetlerinözellikleri, geçmiş dönemin moda anlayışına göre belirlenir. Aynı zamanda yüksek kaliteli kumaşlardan tasarlanmış olması da dikkat çekmektedir. Bütün bunlarla birlikte özgün detayları içermesi gibi unsurlar da içerir. Vintage kıyafetlerin özgün tasarımlarının yanı sıra bazı markalar tarafından da bu tarzda kıyafetler üretilir. Bu kıyafetler, eski moda stiliniyansıtmaktadır. Aynı zamanda da modern kumaşlar ve özel teknikler kullanılarak üretilmektedir. Vintage kıyafetlerinbakımı, modern giyim ürünlerine kıyasla çok daha farklı olabilir. Özgün bir vintage kıyafet bulmak için Retrobird’iinceleyebilirsiniz. Böylece Retrobird güvencesiyle vintagegiyim parçalarına sahip olabilirsiniz.

Retro ve Vintage Severler İçin Retrobird

Retrobird, geniş ürün seçenekleri sayesinde her tarza sahip insanın kategorilerde kendine ait bir parça bulmasını sağlar. Retro ve Vintage sevenlerinde kendine ait parçalar bulabileceği ürün çeşitliliği sunar. Desenli elbiseler, gömlekler ve retro bir görünüm kazanmanıza destek olur. Bomberceketler, fırfır, dantel ve işleme içeren bluz veya gömlek seçenekleriyle göz kamaştırır. Yüksek bel pantolonlar ile vintage tarz edinimini destekler. O dönemleri andıran renk ve desen seçenekleri ile tarzınıza önemli bir dokunuş katar. Retrobird, klasik kesimler ve belirgin desenler içeren tasarımları ve çarpıcı renk kombinasyonları ile bu giyim stillerini yansıtır. Geçmiş yıllarda popüler olan baskılar ve modeller Retrobird kategorilerinde sıkça yer alır. Aynı zamanda beli vurgulayan kloş elbiseler, midi etekler ve geniş yakalar da bu tarzın temel ögelerindendir. Retrobird ürün çeşitliliği açısından her stile hitap eden ürünlere yer vermektedir. 

Retrobird ile Vintage ve Retro giyim tarzı yaratılırken ilk olarak hangi dönemin stili yansıtılmak istendiğine karar verilmelidir. 50’li yılların feminen çizgileri mi? 60’ların cesur desenlerinin mi yansıtılmak istediği belirlenmelidir. Seçilen döneme ait renk, desen ve kumaş dokusu kombinasyonları incelenmelidir. Ancak bu şekilde dönemin ruhunu yakalamak konusunda daha başarılı olunabilecektir. Yine de tüm bunlara ek olarak kıyafetler modern parçalarla da birleştirilmelidir. Örneğin retro bir elbise modern bir Retrobird ceketi ile kombin yapılmalıdır. Böylece geçmiş ve bugünün karışımını içeren bir görünüm elde edilebilir. Retrobird web sitesini incelemek bu tarz ürünlere ulaşımı daha da kolaylaştıracaktır. Retro ve Vintage stili şık dokunuşlarla birleştiren bu modeller tarzınıza modern bir hava katacaktır.

Kaynak: Basın bülteni