1- Harita Kullan
Aydın, coğrafya dersinde harita kullanımının önemine dikkat çekti. "Harita kullanmadan coğrafya olmaz," diyen Aydın, öğrencilerin soruları çözerken haritadan destek almalarının yorum yapmalarına fayda sağlayacağını belirtti. Harita bilgisini geliştirmek için dilsiz haritalar kullanmanın önemine vurgu yaptı. İnternetten indirilen boş haritaların çıktılarını alarak, bu haritaları kendilerinin doldurmasının, coğrafya bilgisini pekiştireceğini söyledi. "Çiz-Renklendir-Hatırla" yöntemiyle öğrencilerin coğrafyada başarılı olabileceğini ifade etti.
2- Yazarak Çalış
Ezber gerektiren konuların yazarak çalışılması gerektiğini belirten Aydın, kısa notların renkli post-it’lere yazılarak konulara göre ayrılması gerektiğini önerdi. "Harita, şema ve şekil olmayan, yalnızca sözlü olan konuları günlere ve haftalara bölmelisiniz. Tamamını bir günde bitirmeye çalışmak verimli olmayacaktır," dedi.
3- Sık Tekrar
Coğrafyada başarı sağlamak için sık tekrar yapmanın önemine değinen Aydın, bu yöntemin sadece coğrafya değil, tüm sözel dersler için geçerli olduğunu belirtti. "Tekrarları soru üzerinden yapmak kalıcılığı artıracaktır. Yanlış yaparak öğrenmek daha etkilidir," dedi. Ayrıca, bir eksik defteri tutmanın ve soru çözümlerinden sonra bulunan eksikleri not almanın faydalı olacağını söyledi. "Coğrafya'dan üç soru bankası bitirmek hedeflenmeli," dedi.
4- En İyi Coğrafya Hocası
Aydın, en iyi coğrafya hocasının öğrencinin anladığı hoca olduğunu belirtti. Sosyal medyada beğenilen coğrafya hocalarının anlatımlarının takip edilmesi gerektiğini söyledi. "O hocayı sosyal medya platformlarında takip edin. Canlı derslerini ve YouTube videolarını izleyin," diye tavsiyede bulundu.
5- Çıkmış Sorular
Çıkmış soruların çözülmesinin önemine değinen Aydın, ilk günden değil ama Nisan ayından itibaren çıkmış soruların incelenmesi ve çözülmesi gerektiğini belirtti. "Sadece gireceğiniz sınavın değil, ÖSYM’nin diğer sınavlarında çıkan coğrafya sorularını çözmek de faydalı olacaktır," dedi.