DEPREM REZERV ALANLARI
Sakarya’da işe ilk olarak kentsel dönüşümden başlayacağını söyleyen Kılıçaslan, “Sakarya’da 5 yıl boyunca il başkanlığı görevinde bulundum. Bana uzatılan her mikrofonda ‘kentsel dönüşüm ve deprem güvenliğini’ dile getirdim. Sakarya en son 24 yıl önce büyük bir depremi yaşamış ve ağır bedel ödemiş bir şehir. Maalesef Sakarya 24 yılda deprem ile ilgili bir yol alamadı. Bu tamamen yönetimle alakalı bir sorun. Sakarya bu kadar acı bir deneyimi yaşamasına rağmen kentsel dönüşümle ilgili bir proje yapılmadı. Ufak tefek projeler yapıldı ancak bunlar yeterli değil. Bizim hala deprem rezerv alanımız yok. Göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde en az 5000 bin deprem rezerv alanı oluşturacağız.” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM-ULAŞIM
Sakarya’da 10 bin konutun deprem riski taşıdığını hatırlatan Kılıçaslan, “Bu konutların içerisinde binlerce vatandaşımız yaşıyor. Bu da binlerce kişinin ölümle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Burada sizlere şaşalı projelerden bahsetmek isterdim ancak bizim önceliğimiz vatandaşımızın güvenliği. İlk önce deprem sorununu çözeceğiz, şaşalı projeler elbette sonradan yapılır. Sakarya yıllardır iktidar partisine ciddi anlamda destek veriyor ama karşılığını hiçbir şekilde alamıyor. Sakarya, 30 büyükşehir arasında en az ödenek alan şehirlerinden biridir. Sakarya ihracatta 7. Sırada olmasına rağmen ciddi bir trafik sorunuyla karşı karşıya. İlk 200 günde şehrimizin trafik sorununu çözeceğiz. Öte yandan en pahalı suyu kullanan 4. şehiriz. Bu sorunu da hemen çözeceğiz. Emeklilerimize de yüzde 70 su indirimi yapacağız.” ifadelerini kullandı.
SOKAK HAYVANLARI-RAYLI SİSTEM
Sokak hayvanlarıyla ilgili projesinden bahseden Kılıçaslan, “Türkiye’nin her yerinde sokak hayvanlarıyla ilgili bir sorun var. Kontrolsüz bir hale geldi. Bizim ‘Can Dostum’ projemiz var. Göreve gelir gelmez, bu projemizi hayata geçireceğiz. Sokak hayvanları için seferberlik ilan edeceğiz.” dedi. Raylı sisteme de değinen Kılıçaslan, “Sakarya’da 30 yıldır belediye başkanı olanlar, raylı sistem sözü veriyor ancak hiçbiri bu projeyi hayata geçirmedi. Sakarya’da TÜVASAŞ şimdi ki adı TÜRASAŞ fabrikası var. Bu fabrikaya rağmen şehirde 1 km raylı sistem yapılmadı. Biz de diyoruz ki doğudan batıya kuzeyden güneye raylı sistem projesini hayata geçireceğiz.” diye konuştu.
ŞEHRİN MARKA DEĞERİ SAKARYASPOR
Sakaryaspor’un şehrin marka değeri olduğunu söyleyen Başkan Adayı Kılıçaslan, “Sakaryaspor’un artık süper ligde olması gerekiyor. Kalıcı bir gelirin de elde edilmesi lazım. Büyükşehir belediyesi olarak Sakaryaspor’a kalıcı gelir sağlayacağız. Futbolun yanı sıra, birçok spor alanında projelerimizi hayata geçireceğiz.” Turizm alanındaki projelerinden bahseden Selçuk Kılıçaslan, “Sapanca’mızın yanı sıra kuzey ilçelerimiz olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da çok güzel sahillere sahibiz. Ancak buralar atıl durumda. Buraların turizme açılmaması büyük bir eksiklik. Göreve geldiğimizde buralara çok güzel projeler getireceğiz.” dedi. Kılıçaslan, Sakarya’nın yağmursuyu altyapısının olmadığını da sözlerine ekledi.
SANAT VE E-SPOR MERKEZİ PROJESİ
5 bin kişilik kongre merkezi planladıklarını ifade eden Selçuk Kılıçaslan, “Sakarya’mızda tarım fuar yerimiz yok. Merkezi hükümetten yeterince destek alınmadı. Sakarya hep dördüncü beşinci plana atılıyor. Sakarya çantada keklik görünüyor.” dedi. Türkiye’nin en büyük e-spor merkezini kurmayı planladıklarını söyleyen Kılıçaslan, “Gençlerimiz, kendi elektriğini kendi üretebilecek. Tüm dünyayı da kapsayacak turnuvalar düzenlenecek. Gençlerimiz, bu projeyi çok beğenecek. Drak ve drift projeleri yapmayı düşünüyoruz. Gençlerimiz için ilgi çekici projelerimizi hayata geçirmek için çok heyecanlıyız. Buradan tüm hemşehrilerimize seslenmek istiyorum. Sizlerin desteğini bekliyor, projelerimizi hayata geçirmek için dört gözle bekliyoruz. Sözümüz sözdür.” ifadelerini kullandı.