Proje süresince yapılan gezi-gözlem, atölye çalışmaları, deneyler ve eğitsel oyunlar gibi farklı uygulamalarla, özel yetenekli öğrencilere zengin bir öğrenme ortamı ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunuldu.
Proje kapsamında, ADASU HES (Hidroelektrik Santrali), Karaman GES (Güneş Enerji Santrali), Pamukova RES (Rüzgar Enerji Santrali) ve Dijital Deneyim Müzesi gezilerinde yenilenebilir enerji kaynakları hakkında birincil kaynaktan teknik bilgiler alan öğrenciler, atölye çalışmalarını Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi laboratuvarlarında gerçekleştirdi.
Projede araştırmacı olarak görev alan Doç. Dr. Eda Demirhan, “Projenin yürütülmesinde gereken desteği ve kolaylığı sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya SASKİ Genel Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu (SETT), RT Enerji ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, ayrıca projede görev alan Doç. Dr. Nihat Gürel Kahveci, Doç. Dr. Elif Atabek-Yiğit, Doç. Dr. Cemil Yiğit, Prof. Dr. Canan Laçin-Şimşek, Onur Adıgüzel, Uğur Orhan, Beyza Mercan ve Ayşenur Şen’e teşekkür ederim” dedi.