Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün titizlikle yürüttüğü soruşturma kapsamında; Romanya’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye getirilen araçların, daha önce ağır hasar görmüş, yakalanmış veya hacizli araçlarla motor ve şasi numaraları değiştirilerek piyasaya sürüldüğü belirlendi.
Toplam 50 milyon TL’lik vurgun!
İstanbul, İzmir, Konya, Eskişehir, Mersin, Manisa, Mardin, Şırnak, Amasya, Isparta, Burdur, Çorum, Kırşehir ve Sakarya’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara Özel Harekat polisleri de destek verdi. Baskınlarda toplam 45 kişi gözaltına alındı.
Ele geçirilenler:
-
15 tır, 6 dorse, 2 otomobil (change yapıldığı değerlendirilen),
-
1 hacizli çekici ve 1 dorse,
-
2 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız tüfek,
-
Çok sayıda sahte ruhsat, belge, plaka ve dijital materyal.
Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorgusu sürerken, şebekenin diğer bağlantılarının ortaya çıkarılması için çalışmalar titizlikle devam ediyor. Operasyonun, son yıllarda Türkiye genelinde yapılan en kapsamlı "change araç" operasyonlarından biri olduğu belirtiliyor.