Tanzanya’da gıda kolisi ve zekat dağıtımlarının yanı sıra iftar programları da gerçekleştirildi. Tanzanya’daki yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Ali Akıllı; Özellikle yetim, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler için gelir temini ve meslek edindirme projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 16 yetim ve ihtiyaç sahibi kadınlar için terzi dükkanı ve 5 kadına bakkal açılışı gerçekleştirdik. Ayrıca 3 aileye rikşa ya da tuk tuk denilen toplu taşıma aracı ile 5 aileye moto-taksi olarak kullanılan Bodaboda dağıtımı gerçekleştirdik. 50 aileye 3 er adet toplamda 150 adet süt keçisi hediye ederek bundan sonraki hayatlarında kimseye ihtiyaçları kalmadan hayatlarını idame edebilecekleri imkanlar sunmaya çalıştık şeklinde konuştu.
Sakarya İHH arama Kurtarma Biriminden Emrullah Kibar ise; Sakaryalı hayırseverlerin desteği ile bir okulda 800 öğrenci ve öğretmen ile ve bir köyde 500 kişiyle iftar programına katıldıklarını belirtti. Binlerce kumanya kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Hayırseverlere yapılan çağrıda sizlerde zekat fitre sadaka vb yardımlarınız için Orhan Camii yanında Sakarya İHH Bağış kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı ya da banka iban yoluyla dilediğiniz miktarda destek olabilirsiniz denildi. Bağışta bulunmak isteyenler, 0264 777 24 44 numaralı hattan iletişime geçebilir.