Ticaret Bakanlığı, şikayetler üzerine sahte yorum yapan bir işletmeyi denetleyerek, sosyal medya hesabında sahte yorumlar bulunduğunu tespit etti. Yapılan inceleme sonucunda işletme sahibine 550 bin TL ceza kesildi.

Sahte Yorumları Nasıl Anlayabilirsiniz?

Tüketiciler, sahte yorumlara karşı nasıl dikkatli olmalı? ATV Haber'e açıklama yapan Teknoloji Uzmanı Sabri Küstür, sahte yorumları tespit etmek için dikkat edilmesi gereken birkaç ipucu verdi. "Yorumların yapıldığı tarih önemli bir gösterge olabilir. Eğer bir ürünle ilgili yorumlar, kısa bir zaman diliminde art arda yapılmışsa, bu durum sahte yorum olma ihtimalini artırır. Ayrıca 'çok iyi', 'çok güzel', 'yine alırım' gibi kalıplaşmış ifadeler de sahte yorumların özelliğidir."

Profil İncelemesi Önerisi

Küstür, sahte yorum yapan kişilerin profillerini incelemenin de önemli olduğunu belirtti. "Gerçek bir fotoğrafı olmayan, anonim bir profil resmi kullanan ve rumuzla adı gizli tutulan hesaplardan gelen yorumlar, şüphe uyandırabilir. Bu tür hesapların sahte olma ihtimali yüksektir" diyerek, tüketicileri bu konuda daha dikkatli olmaya çağırdı.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ