Sapanca’da son yıllarda hızla artan bungalov sayısı, ruhsat sorununu da beraberinde getirdi. Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, bölgede 4 bin 401 bungalovdan sadece 400’ünün ruhsatlı olduğunu açıklamıştı.

Artan bu yapılar, su koruma havzası, orman arazisi, sit alanı ve dere yataklarına kurulmuş olan bungalovlar, büyük bir sorunu gündeme taşıyor.

Yıkım Kararları Alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda 81 il valiliğine gönderdiği yazıda, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan, turizm işletme belgesi almayan, kayıt dışı çalışan tesislerin mühürlenmesi gerektiğini belirtmişti. Sapanca'da da bu yazıya uygun olarak orman arazisi, SİT alanı, Sapanca Gölü su koruma havzası içinde ve dere yataklarında kurulan bungalovlar için ruhsatlandırma işlemi kesinlikle yapılmayacak. Bu yapıların tamamı için yıkım kararı alındığı ve çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

İmar Alanındaki Bungalovlar İçin Ruhsatlandırma

Bununla birlikte, imar alanları içerisinde bulunan bungalovlar için ruhsatlandırma işlemi yapılacak. İlgili bungalov ve tesislerin, belirlenen şartlara uygunluklarının tespit edilmesinin ardından ruhsat ve gerekli diğer belgeler verilecek. Ruhsatlandırma işlemi için bungalov sahiplerinin, belirtilen koşulları yerine getirmesi gerekecek.

Kaynak: sosyal medya