Bakan Tekin, Instagram ve Roblox gibi popüler platformların, çocukların dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve "Dijital Faşizm" olarak adlandırılabilecek kontrolsüz içeriklerle karşı karşıya kalmasına neden olabileceğini vurguladı.
Bakan Tekin, “Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Hiç kuşku yok ki, dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklarımıza saygı duyması elzemdir.” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyanın ve dijital oyunların çocukların hayatında kapladığı yerin giderek arttığını belirten Tekin, bu durumun çocukların gelişimi üzerindeki potansiyel zararlarına dikkat çekti. Bakan, “Evlatlarımızı sosyal medya araçlarının Dijital Faşizm’inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.” diyerek, ailelerin ve toplumun bu konuda daha bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Tekin, çocukların sağlıklı bir dijital yaşam sürebilmeleri için hem ailelerin hem de eğitimcilerin gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade ederek, dijital dünyada güvenli ve kontrollü bir kullanımın önemine vurgu yaptı.
fotoğraf: sosyal medya