Törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Altuntaş, İlçe Müftüsü Osman Sağlam, Jandarma Komutanı Bahtiyar Beycur, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
SALON HINCA HINÇ DOLDU
Okul öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği salonda, en ön sıralarda ilçe protokolü, diğer sıralarda ise eğitim camiasının değerli üyeleri yer aldı. Tören, saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı.
GENÇLİĞİN HALETİ RUHİYESİ TİYATROYA YANSITILDI
Programda, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair şiirler okundu. Ayrıca, okul öğrencilerinin sahneye koyduğu tiyatroda, günümüz Türk gençliğinin yaşadığı ahlak erozyonu ve milli ve dini değerlere karşı takınılan tavır ele alındı. Bu tiyatro gösterisi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve alkışlarla desteklendi.
ÖDÜL TAKDİMİ
Törenin sonunda, programa katkı sağlayan öğrencilere ödüller verildi. Mehmet Akif Ersoy’un, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemli yerini bir kez daha vurgulayan bu anlamlı etkinlik, Hendek’te büyük bir coşku ile tamamlandı.