"Kendi İşimize, Kendi Hizmetimize Çalışıyoruz"
Karagüzel yazısında, kamu kurumlarında çalışanların sadece başkalarına değil, kendilerine de hizmet ettiklerini belirterek, "Kamu çalışanı, yaptığı her hizmetle hem millete hem kendine çalışmaktadır. Örneğin, belediyede döşenen bir kaldırım ya da tamir edilen bir su borusu, çalışanı da doğrudan etkilemektedir" ifadelerini kullandı.
"Kamuda Mesai Hırsızlığı Asla Olmaz"
Kamu kurumlarında mesai kavramının farklı bir sorumluluk taşıdığını belirten Karagüzel, "Kendi işyerinde çalışan biri nasıl ki işinde mesai çalmazsa, kamu kurumunda da çalışırken mesai hırsızlığı yapamaz. Kamuda çalışmak, kendi işinde çalışmaktır," diyerek, kamu çalışanlarının işlerine daha büyük bir hassasiyetle yaklaşması gerektiğinin altını çizdi.
"Kamu Çalışanının Sorumluluğu Kat Kat Fazladır"
Özel sektörde yapılan bir hata sadece kişinin kendisini etkilerken, kamu sektöründe yapılan bir hatanın tüm milleti etkilediğini söyleyen Karagüzel, "Kamu kurumunda eksiklik ve ihmallerin vebali bir kişiye değil, yüzlere, binlere, milyonlara ulaşır" dedi.
"Halkın Hizmetkarı Olmak Gurur Meselesidir"
Kamu çalışanlarının halkın hizmetkarı olduğunu ifade eden Karagüzel, “Maaşını halktan alan kamu çalışanı, hizmeti de en iyi şekilde halk için sunmalıdır. Halkın hizmetine amade olmalı, hizmet talebi gelmediğinde üzüntü duymalıdır” diyerek hizmet anlayışının önemine dikkat çekti.
"Öncelik Para Değil Hizmet Olmalı"
Son olarak kamu personel sendikalarına da seslenen Karagüzel, “Sendikalar, sadece daha fazla maaş peşinde koşmamalı, hizmet bilincini öncelemelidir. Asıl hedef kaliteli hizmet ve verimli çalışma olmalıdır” ifadelerine yer verdi.
Karagüzel, kendi çalışma hayatından da örnekler vererek, görev yaptığı tüm kurumlarda mesaide sınır tanımadığını, görevlerini hem idareci hem mühendis hem de işçi ruhuyla yürüttüğünü sözlerine ekledi.
Köşe yazısını okumak için tıklayın!
Fotoğraf: Sosyal Medya