// YENİ SAKARYA ÖZEL 

Adapazarı'ndan İlham Alan İsim

Ada Kahve'nin kurucusu Emre Gülter, mekanın isminin Adapazarı'nı simgelediğini belirtiyor. "Adapazarı'nı tanıtmak amacıyla bu ismi tercih ettik," diyen Gülter, Ada Kahve'nin yerel ve ulusal düzeyde tanınmasını hedeflediklerini vurguluyor. Ada Kahve, sadece bir kahveci değil, aynı zamanda bir kültür elçisi olma misyonu taşıyor.


 

Yenilikçi Bir Konsept
Emre Gülter, Ada Kahve'nin kuru kahvecilikle klasik kahveciliği birleştirdiğini ifade ediyor. "Biz kuru kahveciyiz; taze kahveyi çekip vermekten yanı sıra, insanlar taze kahvesini alıp gidebiliyor ya da burada içebiliyor," diyor. Bu konsept Türkiye'de ilk kez Ada Kahve tarafından uygulanmış ve hızla yaygınlaşmış. Diğer kahvecilerin de bu konsepti benimsemesi, sektörde tatlı bir rekabetin doğmasına ve genel kahve kalitesinin artmasına katkı sağlamış.

Kahve Sektöründeki Gelişim
Son 10 yılda Türkiye'de kahve sektörü büyük bir gelişim göstermiş durumda. Emre Gülter, yeni kahvecilerin açılmasının ve rekabetin artmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtiyor. "Daha kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor," diyor ve ekliyor: "Genel anlamda insanlar daha kaliteli kahveye ulaşıyor, bu bizi mutlu eden bir durum."

Küresel Firmalara Yapılan Boykot Nasıl Etkiledi?
Diğer kurucu ortak olan Yunus Emre Şişman, büyük kahve firmalarına karşı yapılan boykotların kendi satışlarına çok büyük bir etkisi olmadığını ifade ediyor. "Yerli firmalara karşı bir artı oldu mu diye sorarsan, bence olmadı," diyor ve ekliyor: "Anlık 1-2 günlük belki katkısı olmuştur ama genel olarak etkisi çok az diyebiliriz."

Haber ve Fotoğraf: Serkan Arutan 

Muhabir: Serkan Arutan