Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) düzenlediği ‘Fikir Sofrası’ buluşmalarına Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi konuk oldu. Buluşmada pandemi ve deprem sürecinde öğrencilerin şehir dışında olması nedeniyle kısmen akamete uğrayan +1 Eğitim Modeli iş birliği, işletmelerin kurumsallaşmasına yönelik akademik desteğin nasıl olacağı ve gençlerin yeteneklerinin keşfedilmesini kolaylaştıracak bir altyapının nasıl hazırlanabileceği konuşuldu. 

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ
+1 Eğitim Modeli ile Sakarya’da üniversite, kamu ve iş dünyası birlikteliğini sağladıklarını vurgulayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Modelimiz örnek olarak iki üniversiteye dönüştü ve çok sayıda üniversitede uygulanır hale geldi. Pandemi ve deprem sürecinde de öğrencilerimizi işletmelere gönderdik ancak bunu kendi şehirlerinde yapmalarını sağlayacak şekilde esnettik. Şehrimizde +1 Eğitim Modeli bir süreliğine akamete uğradı ancak önümüzdeki dönemle birlikte inşallah yeniden devam edeceğiz. Bu bağlamda MÜSİAD en önemli ortaklarımızdan birisi. Artık genel çerçevedeki iş birliklerinin ötesine geçerek birimlerimizi ve hocalarımızı tek tek iş dünyasına tanıtmamız gerekiyor.  Bir ülkenin en büyük gücü yetişmiş ve nitelikli insan gücüdür. Biz çıktığımız yolda bu anlamda bir ölçüde başarıya ulaştık ancak daha da ileri seviyelere taşımaya ve ülkemize hizmet etmeye kararlıyız. Bu anlamda iş dünyası ile ortak projeler geliştirmek istiyoruz. MÜSİAD’ın sektör buluşmalarına destek vermesini önemsiyoruz” diye konuştu.

BİRİM BİRİM GÖRÜŞMELER 
SUBÜ ile zaten birçok alanda iş birliği yürüttüklerini kaydeden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, “Bu iş birliğimizi daha da üzerine düşerek geliştirmeliyiz. Üyelerimiz arasında çok çeşitli işler yapan ve bu işlerini geliştirme potansiyeline sahip olanlar var. Ancak kurumsallaşma noktasında ve yaşadığımız bazı sorunlarda akademik desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle tüm birimlerdeki hocalarımızla iç içe olmalı ve görüşmeliyiz. Öğrencilerimizin nitelikleri kadar hocalarımızın danışmanlıkları da bizim için kıymetli. Sektör komitelerine karşılıklı üyelerin verilmesi birlikteliğimizi güçlendirecektir. Öğrencilerin ortaokuldan ve liseden hangi meslek alanlarından geldiklerini ve kabiliyetlerini öğrenmek için bir çalışma yapmalıyız. Farkında olmayanların kendi kabiliyetlerini geliştirmelerini sağlayacak bir ortam oluşturmalı ve buna yardımcı olmalıyız. Birim birim görüşmeleri de tıpkı ‘Fikir Sofrası’ gibi mutat hale getirmeliyiz. Şehrimizde birçok kurum var. Biz MÜSİAD olarak alanına hâkim ve sıkı ilişkiler içerisindeki üyelerden oluşan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Aşçıdan tornacıya kadar her alanda nitelikli çalışana ihtiyaç duyuyoruz” ifadelerini kullandı.