Sakarya AGD ve MGV başkanı Celal AYDIN konunun ehemmiyetini vurgulayarak yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi.
“Müsiad ile yürüttüğümüz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Robotik Kodlama Projesi kapsamında yapılan çalışmaların proje sunumuna gelmiş bulunmaktayız. Bu tür çalışmalarda gayemiz gençlerimizin teknolojik anlamda çağın gereğini ortaya koymalarını ve gelecekteki çalışmalara önderlik yapmalarını sağlamaktır.
Bu çalışmaların en önemli özelliklerinden biri de sürdürülebilirliği olmasıdır. Biz Sakarya AGD ve MGV şubesi olarak bu ve benzeri çalışmaların arkasında duracak ve sayılarının artması için daha çok çaba sarf edeceğiz.
“İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır” anlayışıyla çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği, şehrimizin ilçe, belde ve mahallelerinde kurduğu temsilcilik, büro ve müesseselerde yapmış olduğu faaliyetlerle gençliğin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur.
Gençlik çalışmalarının yanı sıra Anadolu Gençlik Derneği’nin yıl içerisinde halka açık olarak gerçekleştirdiği faaliyetler bulunmaktadır. Mekke’nin Fethi Gecesi, Şehadet Geceleri, Çanakkale Buluşmaları, İstanbul’un Fethi, Sabah Namazı Buluşmaları, Yaz Etkinlikleri ve Siyer-i Nebi Yarışması bu tür çalışmalardandır.
AGD, ortaokullar komisyonu bünyesinde Kâşif Grupları çalışmalarını, lise düzeyinde ise “Karavan” adlı kültürel çalışmalarını yıl boyunca sürdürmektedir. Bununla beraber, ortaokul ve lise gruplarımızda değerler eğitimi, sosyal ve bilişsel etkinlikler, doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler yapılmaktadır.
İnsan olmanın ve inancımızın gereği olarak geleceğimiz ve bütün insanlığın iyiliği için ifsada karşı ihya anlayışıyla çalışmak mecburiyetindeyiz.
Cenabı Allah, hepimize şahsiyetli nesiller yetiştirmeyi ve bu görevleri layıkıyla yerine getirmeyi nasip etsin. Rabbimiz bizi elçilerinin yolundan ayırmasın, bizi her şart altında hak ve adalet için mücahade edenlerden eylesin.
Bu projeye maddi ve manevi emek veren herkese teşekkür eder, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan MUSİAD Şube Başkanı İsmail beye ve yönetimine, koordinatörümüz Muhittin ARSLANTAŞ ve bütün hocalarımıza bilhassa siz kıymetli velilerimize şükranlarımı sunarım.”
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Robotik Kodlama Projesi’ne destek sağlayan MÜSİAD başkanı İsmail FİLİZFİDANOĞLU şu konuşmayı yaptı;
“MÜSİAD olarak ekonomi tabanlı bir Sivil Toplum Kuruluşu olsak da eğitime, kültüre ve birçok sosyal sorumluk projelerine de destek vermekteyiz. Bugün bunlardan bir tanesini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu projeyle birlikte evlatlarımızın gelişimine katkı sağlamak, onların vatanına ve milletine faydalı birer fert olmaları için çalışmalar yürütmekteyiz. Evlatlarımız ve gençlerimiz bizlerin geleceğidir. Yarınlarımızı ve güzel ülkemizi onlara emanet edeceğiz.
Bu anlayış çerçevesinde MÜSİAD ve AGD olarak hayata geçirdiğimiz projeyle, ortaokul ve lise öğrencilerine milli ve manevi değerlerimize haiz şekilde bilimi sevdirmeyi ve onların teknolojiyi kullanan konumdan geliştiren, yerli ve milli ürünler ortaya koyacak konuma taşımayı hedeflemekteyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle projeye katkı sağlayan tüm öğrenci kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu projenin şehrimize ve ülkemize faydalı olmasını temenni eder, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım.”
Bu konuşmaların ardından yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından çalışmaların sunulduğu salona inilerek çalışmalar izlendi. Toplam da 7 proje sunumu gerçekleştirildi. Bunlar; Afacan Kaşifler Engelden Kaçan Araba, Boy Ölçer, Wi-Fi Kontrollü Araba: Tagd, Kablo Kesme Makinesi: Gümüş Makine, Akıllı Saat: Fetih Saati, Bluetooth Kontrollü Akıllı Lamba, Bizden Kaçmaz: Radar. Projelerin sunumunun ardından toplu fotoğraf çekilerek programa son verildi.