Dünya çapında en yaygın olarak görülen hastalıklardan biri de cinsel yolla bulaşan hastalıklardır. Erken teşhis yapabilmek adına cybh testi sıklıkla tercih edilir. Cinsel temas sonucunda ortaya çıkan bu hastalıklar erken teşhis edildiği taktirde kontrol altına alınabilmektedir.
CYBH Testi Nedir?
Cinsel temas sonucunda bulaşan hastalıklar çeşitli testler aracılığıyla kolay bir şekilde tespit edilir. Bu anlamda kişilerde erken tespit yapılır ve bir an önce tedaviye geçilir. Hastalıkların tesisini yapmak için cybh testi sıklıkla uygulanmaktadır. Bu testler sonucunda kişiler hangi hastalığa yakalandığını öğrenebilmektedir.
CYBH Testi Nasıl Uygulanır?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar genel olarak genital bölge üzerinde her türlü belirtiyi göstermektedir. Bu anlamda cybh testi uygulaması genital bölge üzerinden yapılır. Genital bölgedeki akıntı kültürü pamuklu bir çubuk aracılığıyla alınır ve tespit buna yönelik olarak yapılır.
Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?
Her cinsel yolla bulaşan hastalığın tespiti birbirinden farklıdır. Bu anlamda kişiler ilk olarak bir kadın doğum uzmanına ya da üroloji uzmanına giderek şikayetleri belirlemelidir. Doktorlar ise bu şikayetleri yönelik olarak test yaparak hastalık kısa bir süre içerisinde tespit edebilmektedir.
En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?
En çok yapılan CYHB testleri genel olarak en yaygın olan hastalıklara yönelik olarak yapılmaktadır. Şu an en yaygın hastalıklar arasında HPV ve HIV hastalığı bulunmaktadır. Bu anlamda iki hastalığın tespiti için başvuru sıklıkla yapılır.
Dört Boyutlu Ultrason Nedir?
Anne karnında bebek belirli bir boyuta ulaştıktan sonra sağlığı ve hareketlerini görebilmek açın doktorlar tarafından 4 boyutlu ultrason tercih edilmektedir. Bu ultrason aracılığıyla ebeveynler bebeklerinin tüm hareketlerini monitör üzerinden seyredebilmektedir. Aynı zamanda bebeğin tüm ayak, el ya da baş hareketleri de monitör aracılığıyla izlenir.
4D Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?
Dört boyutlu ultrason hamilelik döneminde en sık tercih edilen ultrason çeşitleri arasında yer almaktadır. Fakat erken dönemlerde tercih edilemez. Çünkü dört boyutlu ultrason uygulaması için bebeğin belirli bir boyuta gelmesi gerekir. Bu sebeple yaklaşık olarak 19. hafta ila 24. haftalar arasında bu ultrasona bakılabilmektedir.
4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?
Klasik ultrason yöntemlerinden genel olarak anne karnında bulunan bebeğin konumu görülmektedir. Ancak gelişen teknoloji ile yapılan dört boyutlu ultrason sayesinde bebeğin tepeden tırnağa her türlü detayı incelenebilmektedir. Bu anlamda hem anne babalar hem de doktorlar bu yöntem sayesinde bebeğin sağlığını da kontrol edebilmektedir.
Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?
Alerjileri tespit edebilmek adına gelişen teknoloji sayesinde farklı yöntemler tercih edilmektedir. Çizik testi en sık tercih edilen alerji testi olarak bilinmektedir. Bununla beraber kan örneği de alınarak alerjilerin tespiti yapılabilmektedir.
Alerji Çeşitleri Nelerdir?
En çok besinler sebebiyle kişiler alerji problemi yaşamaktadır. Ancak çevresel faktörler sebebiyle de alerjenler görülebilir. Toz, evcil hayvan, polen, lateks, ilaç ya da böcek gibi haşereler yüzünden alerji belirtileri görülebilmektedir. Kişiler tespiti için mutlaka alerji testi yaptırmalıdır.
Alerji Testi Aç Karnına Mı Yapılır?
Alerji testi direkt olarak dışarıdan uygulanan bir test olduğu için kişilerin tespit aşamasında herhangi bir ön hazırlık yapmasına gerek yoktur. Yani kişilerin alerji testi için tokluk durumuna dikkat etmesine gerek kalmaz. Direkt olarak doktora gidip alerji testi yapılabilir.
İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?
İlaç alerjisi diğer alerjilerden çok daha yüksek yan etkilere sahiptir. Bu anlamda kişiler ilaç alerjilerinin tespiti için yapılan alerji testi adına farklı alerji yöntemleri tercih edebilir. Ancak deri yama testi ya da deri Prick testi üzerinden ilaç alerjisi kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir.