Ahlatcı Çorum Futbol Kulübü, yeni teknik direktör olarak Tuncay Şanlı ile büyük ölçüde anlaşmaya vardı.

Yapılan görüşme sonucunda sezon başından Ümraniyespor’u çalıştıran Şanlı ile büyük ölçüde anlaşmaya varıldığı öğrenildi.

TUNCAY ŞANLI KİMDİR?

İlk olarak futbol hayatına Sakarya'daki Sakaryatekspor kulübünde başlayıp Sakaryaspor'a transfer olmuştur. Orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştır.

2002-2003 sezonunda Sakaryaspor’dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe’deki ilk resmi maçı, 11 Eylül 2002'de Gaziantepspor - Fenerbahçe maçıdır.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Milli futbolcu Tuncay Şanlı İngiltere’nin Middlesbrough takımıyla anlaştı ve 4 yıllık sözleşmeye imza attı.Fakat takımının küme düşmesi nedeniyle Liverpool'a gideceği söylenmektedir.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Milli Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 8-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002'de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Milli Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A milli maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Milli sonra A Milli takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupalarında en çok gol atan futbolcusudur (12 Gol).Değeri : 13.000.000 €

Millî takım kariyeri

2 kez Türkiye U-17 millî takım formasını giymiştir.

11 kez Türkiye U-18 millî takım formasını giyen Şanlı, bu maçlarda 6 gol atmayı başarmıştır.

Fotoğraf: Sosyal Medya 

Kaynak: Sosyal Medya