Cingöz, sınav esnasında öğrencilerin belirli sorulara takılıp kalmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Öğrencilerimizin sınav esnasında belli-başlı sorulara takılmamaları gerekiyor," dedi. Bu strateji ile öğrencilerin zaman yönetimini daha etkili yapabileceklerini belirtti.

Cingöz, öğrencilerin çözemediği soruları aşamalı şekilde çözmeleri gerektiğine dikkat çekti. "Bir soru çözemeyen bir öğrenci, o esnada aklına gelmiyor olabilir, hatırlamıyor olabilir. Dolayısıyla öğrenci bu soruyu çözemiyorsa başka sorulara geçmelidir," ifadelerini kullandı. Öğrencilerin zorlandıkları sorularda ısrar etmelerinin, sınavın geri kalanını olumsuz etkileyebileceğini belirten Cingöz, bu stratejinin öğrencilere zaman kazandıracağını ve moral motivasyonlarını yüksek tutacağını söyledi.

Basit sorularla başlamanın önemini de vurgulayan Cingöz, "Daha sonra basit olan soruları çözen beyin veya birey biraz daha mutluluk hormonu salgılayacaktır ve bu da öğrencilerimizde başarma duygusunu ön plana çıkaracaktır," dedi. Basit sorulardan ve başarılı olunan derslerden başlamanın öğrenciler için her zaman avantajlı bir durum olduğunu belirtti. Bu yöntemle öğrencilerin sınav boyunca motivasyonlarını yüksek tutabileceklerini dile getirdi.

Öğrencilerin sınav sırasında zorlandıkları soruları sona bırakmalarının daha büyük bir avantaj sağlayacağını söyleyen Cingöz, "Bazen bir soru bir öğrenciyi 10-15 dakika yorabiliyor ve 10-15 dakika boyunca bir öğrencinin bir soru ile uğraşması demek, geri kalan soruları görmemesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla öğrencilerin sınav esnasında zorlandıkları soruları sona bırakması, diğer soruları bitirdikten sonra çözemediği soruları çözmesi onun için daha büyük avantaj olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Serkan Arutan