Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan uluslararası yatırımlar yoluyla üretim ve ihracatı artırarak cari fazla odaklı kalkınma hedefleri için reform çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Bu kapsamda önemli bir vizyon olan Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi'ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Yılmaz, stratejinin ülkeyi dünyanın önde gelen yatırım, üretim ve ihracat merkezine dönüştürmeyi amaçladığını ifade etti.
Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: "Strateji, küresel ekonomik coğrafyanın yeniden şekillendiği bir dönemde ülkemizi dünyanın önde gelen yatırım, üretim ve ihracat merkezine dönüştürmenin yol haritasını oluşturmaktadır. Ülkemizin uzun vadeli kalkınma hedeflerine hizmet edecek olan bu stratejiyle yüksek katma değerli, yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen, yüksek teknolojiye dayalı ve kaliteli istihdam sağlayan nitelikli yatırımları ülkemize daha fazla çekeceğiz. Böylece cari açığın azaltılmasını ve sağlıklı, sürdürülebilir kaynaklardan finanse edilmesini sağlayacağız."
Türkiye için nitelikli yatırım alanlarını "İklim Dostu Yatırımlar", "Dijital Yatırımlar", "Küresel Tedarik Zinciri Odaklı Yatırımlar", "Bilgi Yoğun Yatırımlar", "Nitelikli İstihdam Sağlayan Yatırımlar", "Katma Değerli Hizmet Yatırımları", "Nitelikli Finansal Yatırımlar" ve "Bölgesel Kalkınmayı Destekleyen Yatırımlar" olmak üzere 8 başlıkta belirlediklerini aktaran Yılmaz, ülkenin küresel sermaye akımlarından aldığı payı yüzde 1,5'e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Yılmaz, stratejinin etkin bir şekilde uygulanacağını ve Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde takip edileceğini ifade ederek, strateji ve eylem planlarının hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.