SATSO Medya buluşması konu başlıklı basın toplantısı deyim yerinde ise şehrin sorunlarının tartışıldığı toplantı haline dönüşmüş.
Çokta isabetli bir durum olur, STK’lar şehrin sorunlarının içinde yer almalılar, bu hususta inisiyatif üstlenmeliler.
Birçok konu başlığıyla sorunlar sıralanmış, her biri önem sırasına göre değerlendirilirse birbirine üstünlük sağlayamazlar.
‘’ Şifremiz 54 ‘’ sloganıyla, şehrin tüm kesimleri ile ortak paydada buluşmak, farklılıklardan ortak dil oluşturmak amacıyla çalışmalara devam edeceklerini ifade etmiş olmaları, toplantıların özeti olmuş.
Sakarya’nın sorunlarının tespiti ve çözümünde paydaş olmak adına irade beyanları, temsil ettikleri güçlü alan adına doğru ve geç kalınmış bir adım.
Her başlık önemli ancak bir konu başlığı var ki tüm sorunların anası, bu sorunu çözebildiğimiz an yolun büyük kısmını kat ettik demektir.
‘’ Sakarya Aidiyeti ‘’ bu şehrin en temel sorunu, bu meseleyi halledemediğimiz için yol kat edemiyoruz.
Birçok sanayi kuruluşu Sakarya’da ticari faaliyetini sürdürüyor, vergilerini başka İl’lerde ödüyorlar, bu sayede vergiden aldığımız pay düşük oluyor.
Yaşadığı, ürettiği şehri sahiplenmediği gibi gelişime de katkı koymamış oluyor.
Onun içindir ki en önemli konu başlığı aidiyetin geliştirilmesi olmalı.
Umarım SATSO’nun bu girişimi başlangıç olur ve tüm STK temsilcilerinin içinde yer alacağı güçlü lobi oluşturabilecek şehir bilincine hâkim kılacak sürecin başlangıcı olur.
Bu sayede birçok sorunun üstesinden geliriz, uzunca yıllardır eksikliğinden şikâyet ettiğimiz Ankara’da güçlü lobimiz yok, mazeretinden de kurtulmuş oluruz.
SATSO başkanı Akgün Altuğ’un bu girişimini önemli buluyorum, yeni dönemin başlangıcı olur.
AKP iktidarlarında çok alışık olmadığımız bir durum, farklı seslere kulak kabartmaz bildiklerini okurlar.
Güçlü ve baskılı STK sesi gelirse, iktidarlar da bu sese kulak vermek zorunda hissederler.
Onun içindir ki SATSO Medya buluşması şehrin geleceği adına doğru bir zamanda ve önemli bir adım olarak önümüzde duruyor!
Daha da geliştirerek ve güçlendirerek şehrin ortak aklını, aidiyetini geliştirmek her kesimin, her düşüncenin ödevi olmalı!
Ne yapacağınızı biliyorsanız sorunun da üstesinden de geleceksiniz demektir.
Bütün mesele ortak aklı güçlü kılabilmek, yaşadığın bölgenin sorunlarından sorumluluk duyabilmek ve çözümün paydası olabilmek.
‘’ Her şeyi Devlet’ten beklemek ‘’ gibi hazırcılıktan uzak durmak, irade koymaktır.
Millet bahçelerinin oluşturulmasına talip olmak, Sakarya’lı süs bitkisi üreticilerinin ağaçlandırma ve proje üretiminde ki gücünü ortaya koyabilme adına fırsat!
Birlikte hareket edebilmek adına ilk fırsat önümüzde duruyor, bakalım şehir bilinci bu sınavı verebilecek mi !