Vali Doğan, yapılan kontrollerde birçok bungalov tesisinin belirlenen kriterlere uymadığını belirterek, “İşletmeler, yerine getirmeleri gereken şartları sağlamadıkları için belgeleri iptal edildi. Bu tesislerin faaliyetleriyle ilgili gerekli işlemler devam edecek.” dedi.
369 Bungalov Dere Yatağında
Denetimlerde ayrıca 369 bungalovun dere yatağında yer aldığı tespit edildi. Bu yapıların doğal afet risklerine karşı büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Vali Doğan, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurguladı. “Dere yatağındaki bungalovlarla ilgili detaylı incelemeler devam ediyor. Bu incelemelerin ardından gerekli kararlar alınacaktır.” ifadelerini kullandı.
Denetimler Devam Edecek
Sakarya’da turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerin yasal mevzuata uygunluğunun sağlanması için denetimlerin süreceğini belirten Vali Doğan, hem çevre güvenliği hem de vatandaşların can güvenliği açısından yasaların titizlikle uygulanacağını söyledi.
foto: sosyal medya